eğitimsendikateç-senkayseritürkiyetecsen
DOLAR
32,5149
EURO
34,5755
ALTIN
2.492,16
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri
Az Bulutlu
27°C
Kayseri
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Açık
20°C

2021 Yılı Merkezi Uzaktan Hizmetiçi Eğitim Planı Eğitim Çalışanlarını Yok Sayıyor.

2021 Yılı Merkezi Uzaktan Hizmetiçi Eğitim Planı Eğitim Çalışanlarını Yok Sayıyor.
REKLAM ALANI
26.02.2021
0
A+
A-

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğün’nceplanlaması yapılan 2021 yılı Merkezi Uzaktan Hizmetiçi Eğitim Planında yer alan uzaktan eğitim faaliyetlerine sadece “öğretmen” kadrosunda bulanan personele başvuru imkanı vermektedir. Diğer kadrolarda bulunan personeller başvuru yapamamaktadır. Örnek vermek gerekirse; 2021000076 nolu Python Uzaktan Eğitim Temel Seviye Kursu faaliyetinin kontenjanı 10000 olarak gözükmekte olup, kurs kısıtlamasına “Öğretmen” ve “Sözleşmeli Öğretmen” kadroları eklenerek diğer kadrolardaki personellerin başvurusu engellenmektedir. Belirtilen kurs Bilgisayar yazılım alanı ile ilgili bir kurs olup Bakanlığımızda Kadrosu Programcı, Mühendis, Çözümleyici vb. benzeri kadrolarda bulunan personeli de çok yakından ilgilendirmektedir. Tüm öğretmenler bu kursa başvuru yapabiliyor iken asıl işi yapan/yapacak olan ve kendisini geliştirmesi gereken personeller başvuru yapamamaktadır.

Ayrıca aynı şekilde sosyal aktivitelerle ilgili kurslarda da de branş ayrımı yapılmadan sadece “Öğretmen”ve “Sözleşmeli Öğretmen” kadrolarında bulunan personel başvuru yapabiliyorken. Diğer kadrolarda bulunan hiçbir personel başvuru yapamamaktadır. 10000kontenjanı bulunan bu faaliyetlere “Öğretmen” ve “Sözleşmeli Öğretmen” kadrolarında bulunan personele kıyasla sayısı çok az olan G.İ.H.,T.H.S.,Y.H.S.,S.H.S.,ve 4/B  kadrolarında bulunan personellerin başvurusunun engellenmesi ayrımcılık algısı yaratmakta ve personeli olumsuz yönde etkilemektedir.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nce planlanan kurslar için yeniden tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenleme yapılmasını ve Merkezi Uzaktan Hizmetiçi Eğitim Planlaması yapılırken uzmanlık gerektiren alanlarda ilgili personeli, uzmanlık gerektirmeyen alanlarda ise Bakanlığımız bünyesinde görev yapan tüm personeli kapsayacak şekilde planlama yapılmasını Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talep ettik.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.