eğitimsendikateç-senkayseritürkiyetecsen
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri
Hafif Yağmurlu
17°C
Kayseri
17°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Memurlar E-Devlet üzerinden sendikalara üye olabilmelidir.

Memurlar E-Devlet üzerinden sendikalara üye olabilmelidir.
REKLAM ALANI
14.03.2019
0
A+
A-

7 Kasım 2013 tarihinden itibaren 6356 sayılı Yasa’nın 19. Maddesi gereğince işçi sendikalarına üyelik işlemleri E-devlet kapısı üzerinden yapılmaya başlanmıştır.

Böylece işçiler ve işçi sendikaları için kolaylık getirilmiş evrak, posta ve bürokrasi işlemleri azaltılmıştır.  

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu çerçevesinde Memur sendikalarına üye olabilecek Devlet Memurlarının da Sendika Üyelik ve Ayrılma işlemleri çok fazla bürokratik işlemler gerektirmektedir.

4688 sayılı kanunda yazılan hüküm şu şekildedir:

Sendikalara üye olmak serbesttir. Kamu görevlileri çalıştıkları işyerinin girdiği hizmet kolunda kurulu bir sendikaya üye olabilirler. Sendikaya üyelik, kamu görevlisinin üç nüsha olarak doldurup imzaladığı üye formu ile sendikaya başvurması ve başvurunun sendika yetkili organınca kabulü ile kazanılır. Üyelik başvurusu, sendika tarafından en çok otuz gün içinde reddedilmediği takdirde üyelik istemi kabul edilmiş sayılır. Haklı bir sebep gösterilmeden üyeliği kabul edilmeyen kamu görevlisinin, bu kararın kendisine tebliğinden itibaren otuz gün içinde iş davalarına bakmakla görevli mahalli mahkemede dava açma hakkı vardır.
Sendika, üyeliği kesinleşen kamu görevlisinin başvuru belgesinin bir örneğini üyenin kendisine verir, bir örneği sendikada kalır, bir örneğini üyelik ödentisine esas olmak ve dosyasında saklanmak üzere onbeş gün içinde işverene gönderir.
 Denmektedir.

Sendika üyelik ve çekilme formu 3’er nüsha doldurulmaktadır ve bu işlem için posta ve evrak dışında neredeyse her kurumda ayrı bir personel çalıştırılmaktadır.

Memur sendikalarına üyelik İşçi sendikalarında olduğu e-devlet kapısı üzerinden yapıldığı taktirde hiç görünmeyen farklı bir bürokrasi de ortadan kalkmış olacaktır.

Ayrıca, Devlet memurları Amir baskısından kurtulacak ve hür iradeleriyle ve kendisini temsil ettiğine inandığı istediği sendikaya üye olabilecektir.

Bunun için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızdan beklentimiz, 4688 sayılı yasada değişiklik yaparak hem kamu çalışanlarının hem de kamu sendikalarını gereksiz bürokrasiden uzaklaştırmasıdır.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına resmi başvurular yapılmıştır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.