eğitimsendikateç-senkayseritürkiyetecsen
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri
Az Bulutlu
26°C
Kayseri
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

TEÇ-SEN TÜRKİYE GENELİNDE MEYDANLARA İNDİ!

TEÇ-SEN TÜRKİYE GENELİNDE MEYDANLARA İNDİ!
REKLAM ALANI
10.02.2024
0
A+
A-

TEÇ-SEN  bugün Türkiye genelinde eş zamanlı olarak  “3600 EK GÖSTERGE BİR AN ÖNCE MECLİSE” talebiyle eylem yaptı.

 TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verileceği sözüne rağmen, Çalışma Bakanı tarafından kanun teklifinin hazır olduğu söylenmesine rağmen bugüne kadar Meclis’e getirilmemiş olmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Demirel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs genel seçiminden önce birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge sözü verdiğini anımsatarak şunları söyledi:

 “3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ, YÖNETİM KADEMESİNDE OLAN ŞEFLERİMİZ, TEKNİK PERSONELLERİMİZ, MEMURLARIMIZ VE YARDIMCI HİZMETLER SINIFIMIZ AÇISINDAN DA EKSİK KALMIŞTIR. HAYAL KIRIKLIĞI YARATMIŞTIR”

“Bilindiği üzere 2 Temmuz 2022 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen yasa ile öğretmenlerimiz, asker ve polislerimiz, din görevlilerimiz ve hemşirelerimiz başta olmak üzere 2.5 milyon kamu çalışanı 3600 ek gösterge kapsamına alınmıştır. Yıllardır bu yasayı bekleyen kamu çalışanları adına büyük bir müjde olan 3600 ek gösterge düzenlemesi, yönetim kademesinde olan şeflerimiz, teknik personellerimiz, memurlarımız ve yardımcı hizmetler sınıfımız açısından da eksik kalmıştır. Hayal kırıklığı yaratmıştır.

3600 ek göstergenin eksik kalan tarafının tamamlanması, erişim kısıtlanmasının kaldırılması, kamu çalışanlarının tamamını kapsaması için TEÇ-SEN olarak sürekli eylemsel hale geçtik. Gerek basın açıklamalarımızda ve eylemlerimizde gerek mitinglerimizde gerekse Ankara’ya yaptığımız yürüyüşümüzle gerekse grevlerimizle 3600 ek gösterge konusu ana gündemimiz oldu.

“ÇALIŞMA BAKANI TARAFINDAN KANUN TEKLİFİNİN HAZIR OLDUĞU SÖYLENMESİNE RAĞMEN MECLİS’E GETİRİLMEMİŞ OLMASINI KABUL ETMİYORUZ”

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçimlerinden önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verileceği sözüne rağmen, Çalışma Bakanı tarafından kanun teklifinin hazır olduğu söylenmesine rağmen ve toplu sözleşme masasında mutabakat altına alınmasına rağmen bugüne kadar Meclis’e getirilmemiş olmasını kabul etmiyoruz. Birinci dereceye gelen her kamu çalışanına 3600 ek gösterge sözünün tutulması için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
önünden bir defa daha sesleniyoruz.

Kamuda görev yapan şefler olarak sesleniyoruz. Verilen söz yerine gelsin. Birinci dereceye 3600 ek gösterge kanun teklifi bir an önce Meclis’e gelsin ve adalet tecelli etsin. Kamuda görev yapan teknik personeller olarak sesleniyoruz. Verilen sözler yerine gelsin. Birinci dereceye 3600 ek gösterge kanun teklifi bir an önce Meclis’e gelsin ve adalet tecelli etsin. Kamuda görev yapan memurlar olarak sesleniyoruz. Verilen sözler yerine gelsin. Birinci dereceye 3600 ek gösterge kanun teklifi bir an önce Meclis’e gelsin ve adalet tecelli etsin. Kamuda görev yapan yardımcı hizmetler sınıfı olarak sesleniyoruz. Verilen sözler tutulsun. Birinci dereceye 3600 ek gösterge kanun teklifi bir an önce Meclis’e gelsin ve adalet tecelli etsin.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.