eğitimsendikateç-senkayseritürkiyetecsen
DOLAR
32,1862
EURO
35,0625
ALTIN
2.529,64
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri
Az Bulutlu
23°C
Kayseri
23°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Eğitim Çalışanlarına Şiddete Dur Demek İçin 10 Mayıs’ta İş Bırakıyoruz.

Eğitim Çalışanlarına Şiddete Dur Demek İçin 10 Mayıs’ta İş Bırakıyoruz.
REKLAM ALANI
09.05.2024
0
A+
A-

Eğitim çalışanlarına şiddet, her geçen gün katlanarak artamaya devam ediyor. Bunun en kötü ve acı örneklerinden birini maalesef dün yine yaşadık. Görünen o ki gerekli caydırıcı önlemler alınmadıkça eğitim çalışanları bu tacize, şiddete hatta canından olmaya kadar varan olaylara maruz kalmaya devam edecek.

Ve Maalesef Bakanlığımızın bu konuya yaklaşımı “görevleri sırasında veya görevleri nedeniyle şiddete maruz kalan bütün eğitim çalışanlarına il hukuk hizmetleri birimlerince hukuki yardımda bulunacağı” noktasından ileriye gitmemiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı acilen bu konuya el atmalı, gerekli hukuki düzenlemeleri hayata geçirerek eğitim çalışanları ile şiddetin arasına bariyerler koymalıdır. Ve çok acil bir şekilde gerekli yasal düzenlemelerin süratle gerçekleştirilmesi için konuyu bir an önce meclis gündemine taşımalıdır.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin en ağır şekilde cezalandırılması, bu yönde gerekli yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi artık elzem hale gelmiştir.

Tüm bu gerekçelerle 10 Mayıs 2024 Cuma günü sendika üyelerimizin katılımıyla ülke genelinde iş bırakıyoruz.

TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.