Sendikanın Faaliyet Alanı:
Sendika, Türkiye çapında şef, tesis müdürü, sayman, memur, hizmetli, şoför, aşçı, ,bekçi, kaloriferci, teknisyen, tekniker, mimar, mühendis, uzman, araştırmacı, kadrolu usta öğretici, şube müdürü, öğretmen, hemşire, bilgisayar işletmeni, v.h.k.i., 4/C kapsamında çalışanlar ve diğer tüm kamu görevlilerinin çalıştığı Eğitim, Öğretim ve Bilim hizmetleri hizmet kolunda faaliyet gösterir.
Sendikanın Amacı:
Sendika; evrensel sendikacılık ilkeleri çerçevesinde, üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki hak ve çıkarlarının korunması ve geliştirilmesi; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığının ve milli egemenliğin korunması ve geliştirilmesi, Devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması ve yaşatılması; demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerinden ödün vermeksizin, milli ve manevi zenginliklerimize saygılı kalarak; sosyal adaletin gerçekleştirilmesi, çalışma barışının kurulması ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması amacını taşır.
Sendikamızca Yapılan Faaliyetler;
- Öğretmenlere verilen Hizmet Şeref Belgesinin Tüm Personellere Verilmesi Sağlanmıştır.
- Türkiye’de ilk defa Memur ve Hizmetliler için Eğitime Hazırlık Ödeneği Kanununda değişlik yapılması için TBMM’ne Kanun teklifi verilmiştir.
- Türkiye’de ilk defa Tüm Devlet Kurumlarında Eşit İşe Eşit Ücret Ödemesi yapılması sağlanarak Memur-Hizmetli Vb. Kadrolara Ek Ödeme ücreti çıkarılması sağlanmıştır.
- Görevde Yükselme Sınavlarının Sürekli olarak açılması sağlanmıştır.
- Türkiye’de ilk defa Memur ve Hizmetlilere Yönelik Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin çıkarılması sağlanmıştır.
- Devlet Parasız Yatılılık Bursluluk Sınavlarında Öğretmen Çocuğu ve diğer olarak ayrım yapılarak puan hırsızlığının önüne geçilebilmesi için Danışta ya dava açılmıştır.
- Memur ve Hizmetlilerin Görev Tanımları Yapılması İçin Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yapılmıştır.
- Giyim Yardımlarının Tüm Personele Nakdi Ödenmesi Sağlanmıştır.
- Kurum içi geçici görevlendirmelerde yapılan hatalı uygulamaların önüne geçilmiştir.
- Seçimlerde Okullarda görev alan Hizmetlilerin ücretlerini almaları sağlanmıştır.
- Milli Eğitim Bakanlığına ait Tüm Lojmanların Sadece İdareci veya Öğretmenlere değil, Hizmetli-Memur dâhil tüm personele eşit şartlarda yararlandırılması sağlanmıştır.
- Görevde Yükselme Sınavlarındaki 70 Baraj puanının kaldırılması için Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yapılmıştır.
- Asil Memurların Öğretmen Olmalarını Engelleyen Yönetmelik Değişikliğine Dava Açtık
- Halk Eğitim Merkezlerindeki Angaryalara Son Verdik
- Hizmetlilerin Memur Kadrosuna Geçirilmesi Hakkındaki Kanun Teklifi TBMM Sunuldu
- İlçe Müdürü Kadrolarının Görevde Yükselme Yönetmeliği Dışına Çıkarılmasını Yargıya taşıdık
- Engelli Hizmetlilerin, Memurluk ve Şeflik Sınav Engeli Kaldırılması için başvuru yaptık.
- Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında Çan Eğrisi Uygulaması Sağlanmıştır.
- Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan engelli hizmetli personellerin sınavsız olarak memur kadrosuna geçirilmesi hususunda çalışma başlatılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’na resmi yazı yazdık.
- Engelli Personellerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki ulaşım imkânlarının iyileştirilmesi için Valiliklere Başvuru yapılmıştır.
- Geçici görevli olarak görev yapan Şoförlere Kadro verilmesi sağlanmıştır.