eğitimsendikateç-senkayseritürkiyetecsen
DOLAR
32,3845
EURO
35,2418
ALTIN
2.324,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri
Hafif Yağmurlu
17°C
Kayseri
17°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C

Talebimiz Neticesinde İl İçi ve İl Dışı Yer Değişikliği İşlemlerinde Süreler Yeniden Düzenleniyor.

Talebimiz Neticesinde İl İçi ve İl Dışı Yer Değişikliği İşlemlerinde Süreler Yeniden Düzenleniyor.
REKLAM ALANI
21.11.2017
0
A+
A-

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığında göreve yapan eğitim çalışanlarının il içi ve il dışı isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında ki Yönetmeliğin 32 ve 33. maddeleri gereğince yürütülmektedir.

Buna göre; isteğe bağlı İl içi atamalar İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Mayıs ayının son haftası yapılmakta ve personelin göreve başlaması Haziran ayında olmaktadır. Bu nedenle personelin bir sonraki tayin hakkı için üç yıl değil dört yıl çalışması gerekmektedir.

Yine İller arası atamalarda da aynı sorun yaşanmaktadır. 30 Haziran tarihi itibariyle beş yılını dolduran personel atama talebinde bulunduğunda,yer değişikliği işlemi Bakanlık tarafından Temmuz ayında sonuçlandırılmaktadır. Personel Temmuz ayında göreve başladığından gittiği ilde beş değil altı yıl çalışması gerekmektedir.

Sendikamızca, yönetmeliğin uygulamada mağduriyetler yaşatan maddelerinin değiştirilmesi konusundaki talepleri Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine yazılı ve sözlü olarak bir çok defa iletilmiştir. Taleplerimize ulaşmak için tıklayınız. http://www.tec-sen.org/haberdetay.aspx?hid=675

Milli Eğitim Bakanlığı da sendikamıza cevaben, taleplerimizin yapılacak yönetmelik değişikliğinde değerlendirileceğini bildirmiştir.

Edindiğimiz bilgilere göre yönetmelik değişikliği çalışmalarında sona gelinmiş, Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir. Buna göre yönetmelikte yapılacak tarih değişliği ile il içi yer değiştirmelerde 4 yıla, il dışında 6 yıla çıkan sürelerde düzenlemeler yapılacaktır.

Daha önceki Teç-Sen kazanımlarını sahiplenen, “Biz Yaptık!”diyerek eğitim çalışanlarını aldatmaya çalışan bazı sendikaların önüne geçmek, eğitim çalışanlarını kandırmalarına fırsat vermemek adına aşağıdaki bilgi notunu yayınlıyoruz.

“İl Dışı yer değişikliği sürelerinin taleplerimiz doğrultusunda düşeceği ve yine taleplerimiz doğrultusunda sürelerde sorun olan sarkmalarında çözüleceği hususlarında eğitim çalışanlarının sendikamızca bilgilendirilmesi gerekli görülmüştür.

Sendikamızın talepleri doğrultusunda çalışma başlatarak, eğitim çalışanlarının il içi/il dışı yer değiştirmelerinde yaşanan mağduriyetlerin çözüme kavuşturulması konusunda mesai harcayan ve emeği geçen bakanlık yetkililerine teşekkür ederiz.”20/11/2017

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.