eğitimsendikateç-senkayseritürkiyetecsen
DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri
Hafif Yağmurlu
17°C
Kayseri
17°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C

Sendikal tekelleşme ve sendikal rehin alma maddelerinin iptali için Danıştay’da dava açtık!

Sendikal tekelleşme ve sendikal rehin alma maddelerinin iptali için Danıştay’da dava açtık!
REKLAM ALANI
07.09.2021
0
A+
A-

Sendikal Özgürlüğü kısıtlayan toplu sözleşme maddesine karşı Danıştay’da dava açtık.

2021 toplu sözleşmesinde Memur için hiçbir kazanım elde edemeyen yetkili sendika, memurları aylık 88 liraya satın alabileceğini düşünerek, toplu sözleşme ikramiyesinin %1’in üzerinde olan sendika üyelerinin faydalanabileceğini belirtmiştir.

25/08/2021 tarihli resmi gazetede yayımlanan, 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem toplu sözleşmesinin 23. Maddesinde 1. Fıkrasında yer alan kamu görevlisi sendikasının kurulu olduğu hizmet kolundaki sendika üyesi olabilecek toplam kamu görevlisi sayısının en az %1’inden fazla sendika üyesi kaydeden sendikalara üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine… “ ibaresine ve bu hükme bağlı 23. Maddenin 2. Fıkrasının yürütmesinin durdurulması ve iptaline ilişkin Danıştay 12. Dairesinde 2021/6418 sayılı dosya numarası ile dava açılmıştır.

Bu düzenleme Anayasaya, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa, 375 sayılı KHK’ye, 87 ve 98 sayılı Uluslararası Çalışma Örgütü Sözleşmelerine ve Avrupa Sosyal Sartına aykırı olmasının yanı sıra Temmuz 2021 verilerine göre 192 kamu görevlisi sendikasının var oluşuna engel olmayı ve binlerce kamu görevlisinin iradesine yönelik dayatmayı amaçlamaktadır. Yapılan düzenlemenin kamu görevlisinin ve emeklinin lehine hiçbir faydası yoktur.

Sendikal rehin almanın ve sendikal tekelleşmenin önüne geçmek için; hukuk, eylem ve örgütsel her türlü sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz.

TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.