eğitimsendikateç-senkayseritürkiyetecsen
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri
Az Bulutlu
26°C
Kayseri
26°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Yönetici Soruları İle Memurluk Soruları Aynı Olamaz!

Yönetici Soruları İle Memurluk Soruları Aynı Olamaz!
REKLAM ALANI
12.07.2023
0
A+
A-

DEMİREL: “Memurluk ve Şeflik Sınavlarında 37 Soru Aynı Soruldu. Bu Durum Adil Değildir. Yönetici Soruları İle Memurluk Soruları Aynı Olamaz!”

09 Temmuz 2023 tarihinde yapılan MEB Memurluk, Şeflik, Saymanlık ve Şube Müdürlüğü Sınavları yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 60 soru ve 75 Dakika ile sınırladığı ve ilan ettiği görevde yükselme sınavlarında; Yardımcı Hizmetler Sınıfında olup memur olmak isteyen eğitim çalışanları ile memur olup yönetici olmak isteyen ve şeflik sınavına giren eğitim çalışanlarına 37 soruyu aynı sormasının nedeni nedir?

– Memurluk ve Şeflik sınavında 60 soruda 37 soruyu aynı sormanın gerekçesi; GYS sınavlarına gerekli önem, hassasiyet gösterilmemiş ve ciddiyetle yaklaşılmamıştır.

Her branş için 60’ar soru hazırlamak ne kadar zor olabilir? Milli Eğitim Bakanlığı sınav sorularını hazırlarken memurlar ve şefler için benzer ve aynı zorlukta sınav yapması isabetsizdir. Adil Değildir. Vicdani değildir. Sınav sorularını hazırlarken gerekli olan özeni göstermediğini ortaya koymaktadır.

– Memur, şef, sayman ve şube müdürü olmak isteyen eğitim çalışanlarının kariyer imkanı, hayalleri ve hedefleri Milli Eğitim Bakanlığının üstün yetenekli bürokratları sayesinde göz göre göre baltalanmıştır.

-60 soruda 37 sorunun aynı olması dışında, sınavda sorulan soruların zorluk seviyesinin çok yüksek tutulması da anlaşılır değildir. Milli Eğitim Bakanlığının kendi personellerinin ilerlemesi, kariyer imkanı ve gelecek hedeflerine yönelmesi karşısındaki ketum, katı, agresif tutumu eğitim çalışanlarının çalışma isteğini ve heyecanını yok etmektedir.

-Uzman Öğretmenlik, Başöğretmenlik Sınavlarını yapan da Milli Eğitim Bakanlığı… Memurluk, Şeflik, Saymanlık ve Şube Müdürlüğü sınavını yapan da Milli Eğitim Bakanlığı… Ama aradaki farkı görmemek için kör olmak gerekiyor. Biri yarışma sınavı, biri başarı sınavı diyebilirsiniz. DEMEYİN!

Milli Eğitim Bakanımız Yusuf TEKİN’e yıllardır açılmayan, memurluk, şeflik, şube müdürlüğü ve saymanlık sınavlarının açılması, sınavlarda ücret alınmaması yönündeki talimatları için eğitim çalışanları adına teşekkür ediyoruz. Ama aynı teşekkürü sınav sorularını hazırlamakta sorumlu olan ve işini hakkıyla yaptığını düşünmediğimiz bürokratlar için etmiyoruz.

Eğitim Çalışanlarının Tüm Hukuki Haklarını Arayacağımızın Bilinmesini Özellikle İsteriz.

Ümit DEMİREL-Genel Başkan

TEÇ-SEN -Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası

BASK-Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.