eğitimsendikateç-senkayseritürkiyetecsen
DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri
Hafif Yağmurlu
17°C
Kayseri
17°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

“Memurluk, Şeflik, Saymanlık ve Şube Müdürlüğü Yazılı Sınav, Sözlü Sınav, Tercih ve Atama Tarihleri Aralık 2021 Tarihinde İlan Edilmelidir.”

“Memurluk, Şeflik, Saymanlık ve Şube Müdürlüğü Yazılı Sınav, Sözlü Sınav, Tercih ve Atama Tarihleri Aralık 2021 Tarihinde İlan Edilmelidir.”
REKLAM ALANI
30.11.2021
0
A+
A-

MEB Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği “Yazılı Sınav”, “Sözlü Sınav”, “Tercih ve Atama” tarihlerini Aralık 2021 tarihinde açıklamalıdır.

Neden mi? Kariyer planlaması yapılmasının önündeki en büyük engel belirsizliktir. Bu belirsizliğin ana kaynağı plansızlıktır. Plansızlığın ana kaynağı ise Bakanlığın Bürokrasisidir. Görevde yükselme sınavları yapılacak mı? EVET… Peki ne zaman? Cevap yok! Olmaz öyle… Yeter artık!

MEB, Kendi personellerine yapacağı kariyer sınavlarının tümünün yazılı, sözlü, tercih ve atama işlemlerinin tarihlerini bir takvim olarak yayınlamalıdır. Eğitim çalışanları kariyer yapacağı sınavların ne zaman olacağını bilmek istiyor. Yalvar yakar sınav olmaz! Standart olur… İlke olur… Vizyon olur…  Plan olur… herkes o standardın, o ilkenin, o vizyonun ve o planın bilincinde olur ve ona göre konumlanır.

Gel gör ki, Milli Eğitim Bakanlığı hala kara düzende ve eski usulde ısrarcı… eski bürokratik yapıda ısrarcı… yenilikten korkmayan, elini taşın altına koymaktan çekinmeyen, sorun gören ve çözüm üreten bürokratlara Milli Eğitim Bakanlığının çok ihtiyacı var.

Artık mesele, memurluk, şeflik, saymanlık, şube müdürlüğü, teknik kadro sınavlarının yapılıp yapılmaması meselesi olmaktan çıkmıştır. Mesele plansızlığın, belirsizliğin ve standardın olmaması meselesine dönmüştür. Eğitim çalışanlarının kariyerleri bir faninin keyfine veya keyifsizliğine bırakılmamalıdır.

MEB Tüm sınavlar için yazılı, sözlü, tercih ve atama tarihlerini belirleyip kamuoyuyla paylaşmalı ve sınavların takvimlerini Aralık 2021 tarihinde açıklamalıdır.

TEÇ-SEN GENEL BAŞKANLIĞI

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.