eğitimsendikateç-senkayseritürkiyetecsen
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri
Az Bulutlu
29°C
Kayseri
29°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Devlet Memurları Mitingi Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti.

Devlet Memurları Mitingi Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti.
REKLAM ALANI
01.07.2024
0
A+
A-

Devlet Memurları Mitingi Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti.

81 İlden Ankara’ya Gelen Devlet Memurları Anıtpark’ta Toplanarak, “SÖZ MEMURDA” Devlet Memurları mitingini Gerçekleştirdi.

6 Ay Gibi Kısa Sürede 100 Bin Üyeyi Geçen Kamu Birliği Konfederasyonuna Bağlı Bağımsız Sendikalar ve Üyeleri Ankara’da “Devlet Memurları Mitingi” Yaptı. Devlet Memurlarının Ortak Sorunları ile Ekonomik ve Sosyal Hakları ile İlgili Talepler Dile Getirildi.

KAMU-BİR/TEÇ-SEN  Genel Başkan Ümit DEMİREL,  Devlet memurları Mitinginde;

Kapı Elbet Açılır, Sen Yeter ki Vurmayı Bil! Açılana Kadar Kapıda Durmayı Bil! Demiş Mevlana Hazretleri. Bugün Kapılar Açılsın Diye Meydanlardayız. Alanlardayız, Ankara’dayız.

Bugün Memurlar Konuşacak, Bugün Emekliler Konuşacak, Bugün Anneler Konuşacak, Bugün Babalar Ve Çocuklar Konuşacak, Bugün Gençler Konuşacak Siz Dinliyeceksiniz. Bugün Millet Konuşacak Siz Dinliyeceksiniz.

Ekonomiyi Bozan, Enflasyonu Körükleyen, Ekmeği 1 Liradan 10 Liraya, Ev Kiralarını Bin Liradan 20 Binliralara Çıkaran, Alım Gücünü Düşüren, İğneden İpliğe Herşeye Zam Yapan, Zengini Daha Zengin, Fakiri Daha Fakir, Ortadireği Ortadan Kaldıran Da  Biz Değiliz. Bu Millet Değil! Ama İster Sağcı Olun, İster Solcu Olun, İster Muhafazakar Olun. İster Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza Olun! Ekonominin Bu Hale Gelmesinde En Ufak Dahlimiz Olmamasına Rağmen  Fakirleştikçe Fakirleşen, Ezildikçe Ezilen, Küçüldükçe Küçülen, Eridikçe Eriyen Biziz. Çocuklarımızın Rızkından Kısan Biziz. Masadaki Tüm Hesabı Ödeyende Yine Biziz.

Sınavdan Sınava Koşturulup Evlere Hapsettirilmiş İşsiz Gençler Adına Soruyoruz. Çocuğuna Bez, Mama Alamayan, Meyve Yediremeyen, Beslenme Çantasını Hazırlarken Canı Acıyan Anneler Adına Soruyoruz. Torununa Bir Oyuncak Bile Alamayan Emeklilerimiz Adına Soruyoruz. Evladının Geleceğinden Endişe Eden, Karamsar Olan, Yetemeyen, Ay Sonunu Getiremeyen Babalar Adına Soruyoruz. Üniversitede, Okulda Öğün Atlatan, Yurt Bulamayan, Yuva Kuramayan, Umudu Yokedilmiş Gençler Adına Soruyoruz. İnsanı Yaşatki Devlet Yaşasın Sözünün Neyini Anlamadınız?

Bi Kere Biz Millet Olarak Fakir Ve Yoksul Olmak Zorunda Değiliz! Biz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Olarak Sadece Gönlü Zengin Olarak Anılmak İstemiyoruz. Biz Ülke Zenginliklerinin Paylaşılmasında Da, Evlatlarımıza Zengin Bir Eğitim Ve Gelecek Hazırlanmasında Da, Barınma, Bürünme Ve Lokmada, Yaşlılıkta Da Zenginlik İstiyoruz. Bu Millete Yakışan Sefalet, Yoksulluk, Fakirlik Değildir. Her Noktada Yeşeren Zenginliklerdir.

Biz Çocuklarımıza Zengin Bir Gelecek İçin Yalvarmak Zorunda Değiliz! Zengin Ve  Huzurlu Bir Emeklilik İçin Kimsenin İki Dudağına Bakmak Zorunda Değiliz. Evlatlarımıza Zengin Bir Eğitim, Zengin Bir Sağlık, Zengin Bir Hukuk, Zengin Bir Adalet, Zengin Bir Yaşam, Zengin Bir Gelecek İstiyoruz. Sadaka Alan Millet Değil! Sadaka Veren Millet Olmak İstiyoruz.

Milletin, Kendi Kaderini Yine Kendisinin Tayin Edeceği Elbet Bir Yol Bulacağız. Başaracağız! Başaracağız! Başacağız.

2023 Yılı Aylık Enflasyon Ortalaması %5 İken, Mayıs Ayında Doğalgaz Bedava Deyip, Enflasyonu Sıfır Çıkaran Biz Değiliz. Ama Enflasyonun Sıfır Olması Nedeniyle Yıllık 18 Bin Lira Zarar Eden, Hesap Ödeyen, Açığı Kapatan Yine Biziz.

15 Yıldır Sıfır Zamma, Sıfır Kazanıma, Sıfır Başarıya İmza Atan, Memurları 3 Kuruşa Muhtaç Hale Getiren, Gelecek Hayallerini Yok Eden, Memuru Masada Satan, Sendikal Utanç Kaynağı Olan Da Biz Değiliz. Ama Sonuçlarına Katlanan, Zararlarıyla Karşı Karşıya Kalan, 60 Binlira Maaş Alması Gerekirken 32 Bin Lira Maaşla Geçinmek Zorunda Kalan Da Yine Biziz. Bu Devran Böyle Gitmez.

Kamu Birliği Konfederasyonu Olarak Söz Veriyoruz. Ahdimizdir. Memuru Bu Dipsiz Kuyudan Çıkaracak, Hakkımız Olanı Alacak, Hakkı Tutup Kaldıracak Olanda Yine Biz Olacağız Biz.

Emeklilerimizin Buhrana, Açlığa Ve Sefalete Sürüklenmesine Göz Yuman, İşveren İle İşbirliği Yapıp Emeklilerimizin İkinci Baharını Kara Kışa Çeviren, Emeklimizin Kanuni Hakkı Olan Seyyanen 12 Bin Lirayı Alamayan, 9000 Günden Emekli Olan Memur Emeklisini, 3500 Günden Emekli Olanlarla Eşitleyen, Alanlara İnemeyen, Eylem Miting Yapamayan, Tavır Koyamayan Da Biz Değiliz. Sizsiniz Siz.

Kamu Birliği Konfederasyonu Olarak Söz Veriyoruz. Ahdimizdir. Emeklilerimizden Gasp Edilen, Aylık 12 Binlirayı Emeklilerimize İadesini İnşallah Biz Sağlayacağız Biz.

Yarım Asırdır Çözülmeyi Bekleyen, Devlet Memurluğu Kapsamından Çıkarılması Gereken, En Fazla Çalıştırıp En Az Ücret Verilen Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılması İçin Bir Eylem Dahi Yapamayan, Tweet Atmaktan Başka Hiçbir İcraatı Olmayan Da Biz Değiliz. Sizsiniz Siz.

Kamu Birliği Konfederasyonu Olarak Söz Veriyoruz. Ahdimizdir. Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasını Ve Bu Kadrolarda Görev Yapan Kamu Çalışanlarının Eğitim Durumlarına Uygun Kadrolara Atanmasını Da İnşallah Biz Sağlayacağız Biz.

Cumhurbaşkanı Ve Çalışma Bakanı Tarafından Sözü Verilen, Kanun Teklifimiz Hazır Denilen, Meclis Açıldığında Hemen Yasalaşacağı Söylenen, Aradan Geçen 14 Aydır Bu Sözün Yerine Gelmesi İçin Kılını Dahi Kıpırtmayan, 1. Dereceye Gelen Kamu Çalışanlarına 3600 Ek Gösterge Sözünü Toplu Sözleşme Masasında Çözümsüzlüğü İtende Biz Değiliz. Sizsiniz Siz.

Kamu Birliği Konfederasyonu Olarak Söz Veriyoruz. Ahdimizdir. 1. Dereceye Gelen Tüm Kamu Çalışanlarının 3600 Ek Gösterge Almasını Da İnşallah Biz Sağlayacağız Biz.

Emeklilerimize ve İşçilerilerimize Ödenen Bayram İkramiyesinin Devlet Memurlarına Ödenmesini De Biz Sağlayacağız.

1 Gün İşe Geç Başlayanların 17 Yıl Sonra Emekli Edilmesi Sistemini Asla Adaletli Görmüyoruz. Kamu Birliği Konfederasyonu Olarak Kademeli Emeklilik Sisteminin Kurulmasını Da Biz Sağlayacağız.

Eğitim Hazırlık Ödeneğinin Eğitim Çalışanlarının Tamamına Ödenmesi, Eğitim Çalışanlarınında Sınavlarda Salon Başkanı Ve Gözcüsü Olmasını Da İnşallah Biz Başaracağız.

Sözlü Sınavın Kaldırılmasını, Memur Öğretmenlerin Sınıflarına Ve Öğrencilerine Kavuşmasını, Teknik Kadro Meslek Kanununun Çıkarılmasını, Aşçılarımızın Teknik Kadroya Geçirilmesini, 10 Yıllık Hizmeti Olan Devlet Memurlarına Yeşil Pasaport Verilmesini Ve Kamuda Sözleşmeli, Kadrolu Ve Ücretli Ayrımına Da  İnşallah Biz Başaracağız.

Kamu Birliği Konfederasyonu Olarak Söz Veriyoruz. Ahdimizdir. Bundan Sonra Memurlar Artık, Toplu Sözleşme Masasının Kaybeden Tarafı Değil, Kazanan Tarafı Olacaktır. Şimdi Siyasi Konfederasyon ve Sendikalara Sesleniyorum!!!

Emeklinin Onuruyla,

Memurun Emeğiyle,

Ailenin Bütçesiyle,

Çocukların Geleceğiyle,

Gencin Umuduyla,

Devletin Saygınlığıyla”

Oynadığınız Bu Ucuz Film Artık Gösterimden Kalkmıştır.

İnsanı Yaşatki Devlet Yaşasın Düstürü İle; Milletin, Kendi Kaderini Yine Kendisinin Tayin Edeceği Elbet Bir Yol Bulacağız. Başaracağız! Başacağız! Başaracağız. Çünkü Başka Bir Planımız Yok!

 Ümit DEMİREL- TEÇ-SEN Genel Başkanı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.