eğitimsendikateç-senkayseritürkiyetecsen
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri
Az Bulutlu
26°C
Kayseri
26°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İlk Hedefimiz toplu sözleşme masasına oturmaktır.

İlk Hedefimiz toplu sözleşme masasına oturmaktır.
REKLAM ALANI
22.12.2023
0
A+
A-

Değerli Kamu Görevlileri ve Saygıdeğer Üyelerimiz,

TEÇ-SEN olarak, kamu sendikalarının siyasallaşmasının ve parti sendikaları haline dönüşmesinin yarattığı zararları ele almak istiyorum. Bilindiği üzere, sendikalarımızın temel amacı, üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmektir. Ancak, sendikaların siyasal çıkarlar doğrultusunda hareket etmeye başlaması, bu asli görevden sapmalarına yol açmaktadır.

Siyasallaşma süreci içinde, parti politikalarının etkisi altında kalan sendikalar, üyelerinin gerçek ihtiyaçları ve talepleri yerine, siyasi ajandalara hizmet eden bir yapıya bürünmektedirler. Bu durum, memurlarımızın hak arayışlarının göz ardı edilmesine, toplu sözleşme süreçlerinde gerçekçi ve adil taleplerin masaya yeterince güçlü bir şekilde getirilememesine sebep olmaktadır.

Parti sendikaları haline gelen bu yapılar, ne yazık ki, memurlarımızın karşılaştığı sorunlara çözüm üretmekten ziyade, siyasi çıkarları önceleyen bir tutum sergilemektedirler. Bu da memurlarımızın haklarının yeterince savunulamaması ve işveren ilişkilerinde dengesizliklerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

TEÇ-SEN olarak, sendikacılığın temel ilkelerine bağlı kalarak, siyaset üstü bir yaklaşımı benimsiyoruz. Üyelerimizin hak ve çıkarlarını her türlü siyasal etkinin üzerinde tutuyor, gerçekçi, adil ve sürdürülebilir bir sendikal mücadele yürütmenin peşindeyiz.

Sendikal hareketin siyasallaşmasının önüne geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden de, kamu görevlilerinin sendikal haklarını korumak ve geliştirmek için çalışmaya, eylemsel kalmaya, mücadeleye, dayanışma göstermeye devam edeceğiz.

Bu süreçte siz değerli üyelerimizin desteği ve birlikteliği bizim en büyük gücümüzdür. Hak arayışımızda her zaman şeffaf, hesap verilebilir ve üyelerimizin menfaatlerini önceliklendiren bir sendikal anlayışla hareket edeceğimizi bilmenizi isterim.

Parti sendikaları ile tabela sendikalarının işbirliği ile devlet memurları kıskaca alınmıştır. Memurları bu kıskaçtan, bu cendereden, bu çıkmazdan bağımsız sendikalar olarak kurtarmalıyız.

Alanda, sahada ve eylemsel olan bağımsız sendikalarla birlikte

memur ve emeklilerimizin güven kapısı olacak yeni bir dönemin kapısını aralıyoruz.

100 bin üye ile Kamu Birliği Konfederasyonu kuruluş işlemlerimizi başlattık. İlk Hedefimiz toplu sözleşme masasına oturmaktır. Hep birlikte, daha güçlü ve daha bağımsız bir sendikal hareket için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Saygılarımla,

Ümit Demirel

TEÇ-SEN Genel Başkanı

Kamu Birliği Konfederasyonu Kurucu Üye

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.