eğitimsendikateç-senkayseritürkiyetecsen
DOLAR
32,3312
EURO
35,1633
ALTIN
2.241,18
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri
Az Bulutlu
13°C
Kayseri
13°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
8°C
Perşembe Az Bulutlu
7°C
Cuma Az Bulutlu
8°C
Cumartesi Az Bulutlu
12°C

(BASK) Kayseri İl Temsilcisi Adem Erdoğan Önemli Açıklamalarda Bulundu..

(BASK) Kayseri İl Temsilcisi Adem Erdoğan Önemli Açıklamalarda Bulundu..
REKLAM ALANI
18.06.2022
0
A+
A-

Bağımsız Kamu Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Kayseri İl Temsilcisi Adem Erdoğan, Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerini güncellemesi sonrasında açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerinin tutmadığını, kamu çalışanları ve emeklilerinin artışlarının da güncellenmesi gerektiğini belirten Erdoğan, toplu sözleşmeni her yıl yapılması gerektiğini ifade etti. Erdoğan’ın açıklamaları ise şöyle; “Hatırlayalım, 2021 yılı ağustos ayında yapılan 6. Dönem toplu sözleşmelerinde Merkez Bankasının 2022 için enflasyon tahmini yüzde 7,8’di. Bu rakam üzerinden Yetkili ama etkisizler hükümet ile kamu çalışanlarına verilecek zam için göstermelik pazarlık yapmış ve 2022 yılı için yüzde 5+ yüzde 7, 2023 yılı için ise yüzde 8+ yüzde 6 artış oranı için imzalar atılmıştır. Merkez Bankası toplu sözleşmenin hemen ardından tahminlerini güncellemiş, yüzde 7,8 olan tahmin önce yüzde 11,8’e, ardından yüzde 23,2’ye, sonrasında 42,8’e, ardından yüzde 57,92’ye ve son olarak da daha yılın ortasındayken yüzde 64,5’e yükseltti. Merkez Bankası tahminlerini güncellerken Merkez Bankası’nın tahminleri doğrultusunda verilen kamu çalışanlarının ve emeklilerinin artışları güncelleniyor mu? Tabii ki hayır… Toplu sözleşmenin ikinci yılında da aynı kayıplar artarak devam edecektir. Öncelikle şimdiye kadar olan kayıplar karşılanmalı, enflasyon farkının haricinde sabit gelirlileri gerçek enflasyon karşısında ezdirmemek için ek zam yapılmalıdır. Toplu sözleşmenin iki yılda bir yapılması da bu öngörülemez ortamda kamu çalışanları ve emeklileri için büyük kayıplar oluşturmaktadır. Bu nedenle nasıl ki bütçe her yıl yapılıyorsa toplu sözleşme de her yıl yapılmalıdır.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.