eğitimsendikateç-senkayseritürkiyetecsen
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri
Az Bulutlu
26°C
Kayseri
26°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel’den Kritik Sendika Açıklaması

TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel’den Kritik Sendika Açıklaması
REKLAM ALANI
19.12.2023
0
A+
A-

Türkiye’de memur sendikalarının geleceği ve bağımsızlık durumu, TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel tarafından ele alındı. Demirel, bağımsız memur sendikalarının ve devlet memurlarının geleceğinin, mevcut politikalar nedeniyle tehlike altında olduğunu belirtti. Sendikaların ve memurların hak arayışlarında karşılaştıkları en büyük engellerden biri olarak %2’lik sendika barajını işaret etti.

Demirel’in ifadelerine göre, memur hakları için mücadele eden bağımsız sendikaların seslerinin duyulmasında ciddi engeller bulunuyor. Parti ile ilişkili sendikaların ise konu hakkında sessiz kalmaları dikkat çekici bulunuyor. Bu durum, bağımsız sendikaların varlıklarını sürdürmelerini ve etkili bir şekilde toplu pazarlık yapmalarını zorlaştırıyor.

Ümit Demirel, %2’lik sendika barajının sadece bağımsız sendikaları değil, aynı zamanda devlet memurlarını da olumsuz etkilediğini vurguladı. Barajın, parti sendikalarının tekelleşmesine neden olacağı açıktır. Bağımsız sendikaların birlikte konfederasyon altında toplanması gerekir. Artık toplu sözleşme masasına bağımsız sendikalar oturmalıdır.

Parti sendikalarının ise kendi siyasi çıkarları doğrultusunda hareket etmeleri nedeniyle bağımsız sendikaların ve devlet memurlarının büyük bir tehdit altında olduğunu ifade etti.

Demirel’in açıklamaları, Türkiye’de sendikal hareketin ve memur haklarının geleceği adına önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Sendikal bağımsızlığın korunması ve demokratik hakların savunulması konusunda kararlı bir tutum sergileyen TEÇ-SEN Genel Başkanı, konunun takipçisi olacaklarını ve memurların haklarının savunulması için mücadeleye devam edeceklerini belirtiyor.

Bağımsız olan, alanda, sahada, eylemde olan tüm sendikalara da çağrı yapan Demirel; ayrı ayrı farklı cephelerde mücadele etmenin devlet memurlarına ve sendikaların genişlemesini önlediğini ve mutlaka ortak akılda buluşup aynı hedefte birlikte olmalıyız. dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.